sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Jellyrolleja ja tilkkukassi

jellyrollit

Tilasin green fairy quiltilta pari batiikkijellyrollia, tulliinhan ne joutuivat. Olen kerran aiemmin tehnyt tullauksen netissä ja silloin jouduin kysymään tilkkukankaan koodin. Sivuja oli varmaan neljä ja siellä kysytään mm. paino ja paljonko tilaus on neliöissä. Kun pyydetty summa oli maksettu, niin rollit olivat nopeasti minulla. Edellisestä kerrasta on jo aikaa ja taitaa taas hetki heilahtaa, ennen kuin tilaan mitään merten takaa.

jellyrollit2

Rolleissa oli muutamia samanvärisiä suikaleita. Näitä oli kiva levitellä ja silitellä.

jellyrollit3

Minulla ei ole näille mitään suunnitelmaa, mielenhäiriössä tilasin, kun olivat alennuksessa. Sen seurauksena roikuin tuntikausia pinterestissä ja opettelin pinnaamaan kivoja juttuja.

jellyrollit4

Nämä ostin aluetapaamisesta syksyllä. Nämäkin odottavat vielä sopivaa projektia. Tilkkulasagnea en halua näistä mistään tehdä.

tilkkulaukku2

Joulun jälkeen en ole ommellut mitään, kun puikot ovat tarttuneet käsiin. Nyt ryhdistäydyin ja tein tämän kassin, jota olen suunnitellut pitkään. Pilkullinen kangas on Marimekon markiisia. Välissä vanu, joka on tikattu puuvillakankaaseen ja vuorina on erillinen puuvillakangas, jossa on kiinnisilitettävä tukikangas. Vähän kone valitti jossain kohdassa, mutta onneksi ei neula edes katkennut.

tilkkulaukku

Sivuilla on kummallakin puolella kolme taskua ja päädyissäkin on taskut. Taskuissa on vuorina markiisi.

tilkkulaukku3

Sisäpuolella on myös taskut, toinen vetoketjullinen tuplatasku toinen ihan tavallinen tasku.
Ompelu ei mennyt kuin strömsössä, toinen olkahihna meni kierteelle ja ompelujärjestystä jouduin lopussa pohtimaan, kun malli oli saksalaisesta lehdestä ja ... en halunnut laittaa vinokanttireunuksia, niin olkahihnojen kiinnitys aiheutti haastetta. Ompeleminen oli kuitenkin mukavaa ja samalla useita uusia ideoita pukkasi tulemaan. Harmi, että huomenna on työpäivä.

tiistai 6. tammikuuta 2015

Fields of Malachite -huivi


Fields of Malachite-huivi3

JyJu-15 neule #4 valmistui muutama päivä sitten ja nyt se on myös pingotettu ja kuvattu. Olen tällä hetkellä ilmeisesti tykästynyt siniseen, koska puikoilla on ollut vain sinisiä lankoja.

Fields of Malachite-huivi2

Neuloin nelosen puikoilla Louhittaren Luolan Väinämöistä väri sininen savu. Lankaa kului 71 g eli 284 m. Ohje on Ravelrystä Anna Dalvin malli, joka oli selkeästi kirjoitettu.

Vine bolero


Eilen aloitin työt loman jälkeen ja olipa kiireinen päivä. Tänään olen tehnyt yhdistyshommia, kuten usein näin vuoden vaihteessa. Neulomiselle on jäänyt vain vähän aikaa. Työn alla on Vine bolero ja olen kovin epävarma, tuleeko tästä mitään, vai meneekö purkuun. Elämäni ensimmäistä kertaa teen jotain ylhäältä alas. Silmukkatiheyteni ei täsmännyt ja sisäinen matemaatikkoni oli hukassa. Aloitin vähän pienemmällä koolla ja lisäsin jokaisella oikean puolen kerroksessa. Harmi, että minulla on tätä lankaa vain kaksi vyyhtiä, tästä tulisi aivan ihana villatakki. Langat ostin pari vuotta sitten kädentaitomessuilta, joten turha haaveilla enää samaa löytävänsä.

lauantai 3. tammikuuta 2015

Yukimi-pipo


yukimipipo

Edellisen postauksen huivin (kiitos kommenteista) loppulangasta tein Yukimi-pipon. Lankaa kului 56 g ja 174 metriä. Pipo aloitettiin ylhäältä, pitsiosuus isommilla puikoilla - 3,75 mm. Helmineule olisi pitänyt tehdä numeroa pienemmillä puikoilla, mutta minä pienensin vain puoli numeroa. Helmineuletta tein tuplaten enemmän kuin ohjeessa sanottiin, että pipo istuisi paremmin rillipäälle, kun saa taitettua reunan.

pallo

No mikäs tämä sitten on? Jumppapallo kukkaruukun aluslautasella :)

pingotin

- ja erittäin sopiva pingotukseen. Pipo pallon päälle ja pitsiosan suihkutus suihkupullolla.

jääkukkia

Eilen oli hurja myrsky mökillä ja pelkäsin, että menee sähköt, samalla katkeaa myös vesi. Valot räpsyivät, mutta sen pahempaa ei tapahtunut. Rantaan oli muodostunut näin kaunista katseltavaa.
Olen nyt ollut viime sunnuntaista asti mökillä ja opetellut rauhoittumista. Perjantaina oli viittä vaille, etten lähtenyt kaupunkiin, mutta kävinkin vain kylällä hakemassa puttuuvia ruokatarpeita viikonlopuksi. Puikot ovat heiluneet ahkerasti ja olen kuunnellut massiivisen määrän podcasteja. Käväisin tänään studiossa, mutta en pystynyt keskittymään mihinkään ompeluun, joten palasin takaisin tupaan. Maanantaina on taas töihin paluu, mutta onneksi jo tiistai on vapaa.

Summasin viime vuoden langankulutuksen, 32 työhön upotin noin 2,7 kg lankaa, joka metreiksi muutettuna on noin 10,6 km. Vielä ei kuitenkaan tarvi lähteä lankaostoksille, sillä kirjattuja varastolankoja on noin 10 kg. Tänä vuonna voisi yrittää kirjata ompeluitakin ylös.