maanantai 28. tammikuuta 2013

Eiks teillä oo avantoo?

avanto

Mökkeilemme ympäri vuoden ja uimme niin kauan kuin vedet ovat auki. Siippa on suunnitellut avantoa jo pitkään ja pari viikkoa sitten hän toteutti sen. Ostimme kairan ja jääsahan ja mies hikoili jäällä ja pudotti lapion pari kertaa järveen, mutta avanto tuli - tai siis kastautumisreikä, jossa oli pakko käydä kun kerran oli työllä ja vaivalla tehty. Oli ihan mukavaa. Sen jälkeen olen käynyt työporukalla Kaupinojan saunalla ja parin viikon päästä taidan taas käydä kastautumassa.

pannunlaput

Postaustahti ei päätä huimaa. Tähän vuodenvaihteeseen on ajoittunut kaikenlaista hässäkkää ja härdelliä. Paljon on vaiheessa ja vähän valmiina. Kuvaaminen iltaisin on ihan tuskallista, kun valo ei riitä.
Killallamme on näyttely parin viikon päästä Ylöjärven Leijassa - aiheena keittiö. Sinne väsäämme mm. leegion pannunlappuja. Auringonkukat on harjoituspainanataa joskus vuosien takaisista käsityön taiteen opinnoista. Kyllä aika tavaran kaupittee - uskottava on. Toiseen kolmeen tuli idea leikatusta sharon-hedelmästä. Siinä "siemenkota" asettuu veikeästi poikkileikkauspinnalla. En taida viitsiä antaa näitä pannunlappuja meirämmiesten käsittelyyn, sen verran isotöisiä olivat.

postipussukka

Olen kauan jo suunnitellut tekeväni pussia joulukorteille. Värit eivät ole kovin jouluiset, mutta muuten tuli ihan ok. Lisäksi työn alla on pari seinävaatetta ja tabletteja. Ideaa pukkaa, mutta pakko yrittää saada jotain valmiiksi.

sukat2

Setäni täyttää ylihuomenna  70 vuotta. Tein hänelle nämä TiiQ:n Kontio-sukat. Kavennukset jouduin tekemään joka kerroksella ja niistä tuli vähän töpön näköiset, mutta muuten ihan ok. Melkein kuukausi meni näitä tikutellessa, kun ei ole oikein ehtinyt. Urhot sain tehtyä muutamassa päivässä. TiiQ:n ohjeet on niin hyvin kirjoitettu, että niistä on ilo neuloa. Lisäksi palmikoissa on aina jotain jujua - ei todellakaan mitään tylsää perussukkaa.

sukat

Viikonloppuna kävin katsomassa Tampereen työväenteatterin kellariteatterissa Rakkauden vaatekaapin. SIinä viisi naista käy elämänsä iloja ja suruja vaatteiden kautta. Tykkäsin kovasti, kaiken kruunasi hyvä seura.

Yskä on kiusannut jo toista kuukautta normaalia pahempana ja se häiritsee untakin, joten on välillä vähän veto pois. Pientä lämpöä on aina välillä ja molemmat yhdessä aiheuttavat ikävää päänsärkyä.

perjantai 4. tammikuuta 2013

Kysymys ja luokattoman huonoja kuvia.

Ihastuin tähän Anna Dalvin huivin yläosaan. Pingottaessani huivi kuitenkin muuttui jotenkin "enkelinsiiviksi".

huivi_a

Kysynpä neuvoa, miten tästä saataisiin enemmän puolipyöreä? Olisiko pitänyt pakottaa reunaosiot suorempaan, jolloin reunaosuus olisi ehkä kaventunut? Vai pitääkö purkaa ja lisätä voimakkaammin silmukoita? Näissä mitoissa huivi on noin 150 cm leveä ja 64 cm korkea eli ihan riittävän kokoinen.

huivi_b

Edessä huivi ei tule kovin pitkälle, mutta laskeutuu aika kivasti.

huivi3

Harteille asetettuna huivi laskeutuu mielestäni kauniisti.

huivi4

Keveytensä ansioista huivi ei myöskään näytä ylitsepursuavalta. Lankana on uusi tuttavuus Drops lace, jonka koostumus on 70 baby alpakkaa ja 30 mulperry silkkiä. Aivan ihanaa lankaa neuloa. Siippa otti kuvat töiden jälkeen ennen mökille lähtöään, eikä viiden jälkeen enää valo oikein riitä:(

Kehtaako tällaisen huivin antaa miehen veljen vaimolle 50-vuotislahjaksi, vai pitäisikö sitä yrittää vielä muokata jotenkin?


säilytin

Pingoittelen tällaisten vaahtomuovipalasten päällä neuleitani. Olen säilyttänyt tähän asti niitä muovikassissa, jonka kahva on revennyt. Nyt hurauttelin niille kassin, joilla niitä on mukavampi kantaa kellariin odottamaan seuraavaa pingotusta.

säilytin2   

Tai oikeastaan tein kaksi kassia, kun niitä tuli ostettua kerralla riittävästi. Ja totuuden nimissä on sanottava, että ei ne ihan heti yleensä edes kävele kellariin, vaan saattavat pyöriä olohuoneessa hyvän tovin, joten kivampihan on katsella puuvillakassia kuin rikkinäistä muovikassia.

Monissa blogeissa on ollut kivoja kuvakavalkadeja vuoden aikaansaannoksiin. En ajatellut tehdä laajaa katsausta viime vuoteen. Olen kuitenkin kirjannut joitan vuosia lankoja, neuleita, metrejä ja eurojakin exeliin. Viime vuonna tämä huivi mukaan luettuna olen kuluttanut lankaa 2,4 kiloa ja noin 7,5 kilometriä. Varastossa on lankoja noin 13 kg. Tarkoitus onkin kuluttaa varastoa, mutta tarvittessa voin ostaa joitan tiettyä projektia varten lankaa, ellei sitä löydy varastosta.
Tänä vuonna ajattelin myös tehdä kirjanpitoa valmistuneista tilkkutöistä ja hankkimistani tarvikkeista.

Kiitos mukavista kommenteista viimeisimpiin kirjoituksiini ja mukavaa viikonloppua.